Explora la rica biodiversitat del Parc Natural del Cadí-Moixeró

Aquesta àrea és coneguda per la seva riquesa en flora i fauna. Observa espècies endèmiques, ocells exòtics i una gran varietat de plantes i arbres autòctons. És un veritable espectacle per als sentits.

El Parc Natural del Cadí-Moixeró

El Parc Natural del Cadí-Moixeró és un espai protegit de 41.060 ha, que conté 17 municipis en les comarques del Berguedà, la Cerdanya i l’Alt Urgell. Situat en els Prepirineus, el parc destaca per la seva orografia muntanyosa, amb altituds que van dels 800 m als 2.648 m del cim del Vulturó. Les seves muntanyes principals inclouen la serra del Cadí, la serra del Moixeró, el massís del Pedraforca, la Tosa i el Puigllançada. A més, el parc és irrigat pels rius Llobregat i Segre.

Geología

La història geològica del Parc Natural del Cadí-Moixeró està estretament lligada amb la formació dels Pirineus. Destaquen manifestacions volcàniques com les colades de roques volcàniques del Tossal de Lletó, les riolites de Gréixer i el pitó volcànic de Prat d’Aguiló. Pel que fa al modelat càrstic, hi trobem indrets notables com la fou de Bor, l’adou del Bastareny i les fonts del Llobregat. A més, una curiositat és la mina de petroli de Riutort, habilitada per a les visites. Aquestes formacions geològiques fan del parc un lloc d’interès i riquesa geològica excepcionals.

Vegetació i fauna

Descobreix la bellesa de la natura mentre camines pels senders ombrívols, respirant l’aire pur i connectant amb l’entorn. Els boscos són plens de vida i ofereixen una gran diversitat de flora i fauna. Observa els arbres majestuosos, des de pins i roures fins a faigs i arbres endèmics de la zona.

A mida que et submergis en aquest entorn natural, et trobaràs amb petits rierols i regalims d’aigua cristal·lina, que afegiran encant a la teva experiència. És un lloc perfecte per refrescar-se i gaudir de la tranquil·litat que només la natura pot proporcionar.

Els boscos al voltant del Càmping Susèn també són una destinació perfecta per als amants de la micologia. Quan arriba la temporada adequada, tens l’oportunitat de buscar bolets, com els rovellons, enmig d’aquesta riquesa fongística.

Des de mamífers com senglars fins a rapinyaires com àguiles i falcons, el territori és ric en vida salvatge. Tindreu l’oportunitat de veure-les en el seu hàbitat natural i admirar la seva gràcia i bellesa. Si et dirigeixes cap a les parts més altes de les serres, pots tenir la sort de contemplar la imatge majestuosa dels isards.

Si ets un amant dels ocells, et fascinarà la varietat d’espècies que trobaràs als voltants. Des de xoriguers i trencalòs fins a puputs i merles, la diversitat d’ocells és impressionant. Porta els teus prismàtics i gaudeix de l’alegria d’observar-los volar lliurement.

Veniu al Càmping Susèn i descobriu la biodiversitat fascinant que ens envolta. Aprofita aquesta oportunitat única per connectar amb la natura i maravellar-te amb la seva bellesa i riquesa. És una experiència que mai oblidaràs.